© Copyright Equine Feelings.  Zie algemene voorwaarden

Clickertraining


Met clickertraining kan je een nog betere band opbouwen met je paard welke gebaseerd is op vriendelijkheid, wederzijdse respect en vertrouwen. We gaan het paard leren dat de click een voorspeller is voor een beloning die gaat komen. Een beloning in de vorm van een aai / kriebel of iets lekkers. Wanneer u iets lekkers als beloning in gaat zetten, is het wel belangrijk om van te voren duidelijke regels met uw paard af te spreken. Op deze manier kunt u opdringerig gedrag en schooien voorkomen. Tevens voorkomt u hiermee dat uw paard in uw persoonlijke ruimte komt.


Uitdaging

Met clickertraining wordt het paard mentaal uitgedaagd. We gaan het paard motiveren om mee te denken en mee te werken. Dit gebeurt zonder druk of angst.

Ondanks dat we het paard mentaal uitdagen wordt u als eigenaar ook uitgedaagd. Het is belangrijk om te leren op het juiste moment te clicken en van te voren een trainingsplan te bedenken hoe u uw paard iets aan wilt leren. Een trainingsplan welke bestaat uit de volgorde van het eerste moment dat uw paard in de buurt komt van wat u wilt zien tot het vloeiend vertonen van de opdracht.


Wanneer u goed weet hoe u de clicker moet gebruiken en uw paard de betekenis van de clicker heeft geleerd kunt u clickertraining onder andere inzetten bij targettraining, schriktraining, oefeningen aan de hand (grondwerk) of onder het zadel.Clickertraining is leuk, uitdagend en werkt motiverend voor zowel uw paard als uzelf. Het is mogelijk om individueel of in groepsverband een clickertraining sessie af te spreken.