© Copyright Equine Feelings.  Zie algemene voorwaarden

Integratieve (sport)massage voor paarden


Algemeen

De verzorging van paarden is op veel gebieden al goed geregeld. De veearts, hoefsmid en tandarts bijvoorbeeld zijn veel geraadpleegde specialisten.

Maar waar nog dikwijls weinig aandacht aan besteed wordt, is het in conditie houden van de spieren van het paard. Terwijl dit toch ook een belangrijk onderdeel is in de verzorging van paarden.


Een groot deel van het totale lichaamsgewicht van het paard bestaat uit spieren. Uiteraard kunnen ook hier zich problemen mee voordoen.

Spier problemen kan men onder andere merken met het poetsen, bij het aansingelen of als het paard anders dan normaal reageert onder het zadel. Voorbeelden hiervan zijn wanneer een paard moeite heeft met stelling en buiging, of steeds in verkeerde galop aanspringt, enz. Dit zijn allemaal signalen die erop kunnen duiden dat er problemen zijn met de spieren van het paard.


Om dit soort problemen op te lossen en blessures te voorkomen, is het van belang dat onderhoud van de spieren een onderdeel is van de totale verzorging van het paard. Bij regelmatige behandeling door een paarden sportmasseur, kan deze al vroegtijdig overbelasting constateren en deze behandelen.Groot of klein, jong of oud, wedstrijd of recreatie paard: ieder paard verdient een massage om zich nog lekkerder in zijn lijf te voelen en beter en soepeler te kunnen bewegen.Voor uitgebreidere informatie verwijs ik u graag door naar mijn website www.paardenmassagegelderland.nl